Foreninger, klubber og skole

Redaktørens ledere

Forsidebillede

Man skal tage det sure med det søde

Kære læser

Æbleblomsten er ikke bare smuk – den rummer også en visdom! Nemlig den, at forudsætningen for at sætte frugt, det er, at man afblomstrer. Dén del af æbletræets tid har vi for længst gennemlevet – det skete i foråret – men det er som om, vi først nu forstår afblomstringen. Fordi det er det, der sker omkring os. Alt begynder at gulne og rødme, visne og falde sammen for til sidst at blive taget af vinden og hvirvlet rundt i luften. Men for alle frugtblomsterne skete den afblomstring for flere måneder siden. Nu står vi så med alle de gode gaver, men også med et vemod over sommeren, der pludseligt er løbet ud som sand mellem fingrene på os.

Her taler det gamle ordsprog helt af sig selv: at man skal tage det sure med det søde! Og derfor skal vi ikke kigge os tilbage i vemod. Nej, vi skal sætte tænderne i al den dejlige og søde frugt og næsen i efterårets sidste blomster, som der heldigvis endnu er nogle af – og så ellers glæde os over, at vi fik lov at opleve det hele endnu en gang – OG ikke mindst skal vi rette blikket mod alle de spændende aktiviteter og arrangementer, der som frugter har ligget og ventet på modningstid hen over sommeren for nu endelig at være klar til, at vi også kan sætte tænderne i alt det, som frugter, der smager os, og som frugter, der bærer os gennem den mørke tid, til foråret atter viser sig med snehvide æbleblomster.

Så pluk en blomst og et æble og læn dig tilbage og nyd en stund med TVÆRS, der tydeligt beretter om, at efteråret også er fuld af liv og glæde og visdom.

God læselyst!

Lisbeth Kristensen,
Redaktør på TVÆRS