Foreninger, klubber og skole

Redaktørens ledere

Forsidebillede

Så er det juletid

Kære læser

Nogle mennesker kan bare ikke få nok af jul. Tag nu min niece på 14 år. Hun tændes allerede i sommervarmen, og når ferien er ovre, pynter hun sit værelse første gang. En måneds tid senere pakker hun så det hele væk igen blot for at gå og glæde sig til anden omgang, som begynder efter efterårsferien. Den varer så til efter jul.

Sådan er der nogen, der har det, og for dem kan butikkerne ikke pynte op tidligt nok, mens andre ikke vil have det inden for sine døre førend 1. søndag i advent. De kan ligefrem blive julesure, når folk begynder at tælle ned til jul hver den 24. i måneden. Sådan et menneske er jeg selv. Det er ikke, fordi jeg ikke bryder mig om julen. Jeg bryder mig bare ikke om, at blive mindet om den på dén måde. For mig er det stressende med den nedtælling, fordi jeg straks tænker: ”Åh nej, hvad skal jeg dog sige i år? Bare der kommer noget til mig, så jeg er værd at høre på for både store og små!” Andre genkender det sikkert i forhold til alt det, man skal nå, inden man kommer så langt som til at sidde i kirken, som mange heldigvis gerne vil, om end pladsen i vores lille smukke kirke er trang, og nogle således går forgæves.

I år falder 1. søndag i advent den 1. december, og det hele skydes altså i gang med pomp og pragt af både adventskrans og julekalender på én gang. Alt det er til gengæld pakket væk til juleaften, hvor vi i stedet kan tage det særlige ind, at nu er nu! Den dag og aften vi har talt ned til i enten glæde eller sorg er NU. Og julens budskab er, at vi ikke skal frygte, for julen betyder fred til os alle. Store som små.

Og dette ønsker vi i TVÆRS-redaktionen for alle vore læsere og ­annoncører.

Glædelig jul og godt­ ­nytår! Tak, fordi I læser med og støtter os ­økonomisk, så vi kan blive ved at være her.

Lisbeth Kristensen,
Redaktør på TVÆRS